יחוד במשרד אשה עם כמה גברים

שאלה:

שלום רב,
אני רווקה ועובדת כאדריכלית בחברה אשר נמצאת באזור תעשייה, אני עובדת עם עוד נשים אך הן מסיימות את העבודה כשעה לפניי. כך יוצא שאני נשארת במקום עם עוד מספר גברים. בדר"כ גברים חילונים וישנם גם פועלים גויים. המפעל הוא גדול ואני יושבת בחדר נפרד מכולם. יש לציין שהמקום פתוח ויש אפשרות לכל אחד להיכנס, רק שבשעות הצהריים המאוחרות לעיתים נדירות מגיעים לקוחות. במקום יש מצלמות אבטחה. האם יש כאן איסור ייחוד?

תשובה:

שלום רב

כידוע נחלקו בכך השו”ע והרמ”א בסי’ כב סעיף ה’, אם מותר לאשה להתייחד עם שני אנשים כשרים ביום ושלושה בלילה, השו”ע אוסר וכן מנהג הספרדים והרמ”א מיקל. במקרה שאינם שומרים מצוות הדבר אסור לכל הדעות. גם אם אין לקוחות שבאים מבחוץ, אם יש אנשים של המפעל שבאים ונכנסים יוצאים ולא נמצאים איתכם כל הזמן זה גם סיבה להתיר. מצלמות אבטחה יכולות להועיל, בתנאי שתהיה גישה לאדם שאת יראה ממנו למצלמות אלו…

מקורות:

ראה במוריה גליון שסז עמ’ קמ”ח שהביא שם הרב חנוך אלבק שהגר”נ קרליץ שליט”א הסכים לזה, וכן הגרי”ש אלישיב זצ”ל ועוד ע”ש.

עוד על דיני ייחוד במשרדים ראה כאן.

בהצלחה