דם בתולים – החובה לבדוק

שאלה:

שלום! האם יש חיוב לכלה לעשות בדיקה לראות אם היה שם דם בתולים, שהרי בלא"ה היא טמאה. והאם נוהגים לברך באופן שמצאה דם. [ועל הצד שמברכים, האם יש להם לבדוק כדי שיברך, או רק שאם מצאו אז הם מברכים].

תשובה:

שלום וברכה

יש ענין לבדוק כדי שיוכל לברך, אף שהברכה נאמרת בלא שם ומלכות. כאשר הביאה הראשונה לא היתה ביאה גמורה, יש ענין נוסף בבדיקה, שאם לא ימצא עתה דם, גם בפעם השניה שיבעול, אפילו לא ימצא דם תאסר עליו כדין ביאה ראשונה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הביאה ראשונה לא היתה ביאה גמורה, וגם לא ראתה דם, ושוב בא המחזור שלה, האם היא נאסרת על ידי הבעילה לאחר חזרתה מהמקוה?