יחוד עם ילד קטן שומר

שאלה:

לכבוד הרבנים החשובים
שלום וברכה !

אדם התחתן עם גרושה שהיה לה בת מבעלה הראשון הבעל החדש הוא צדיק וגידלה כבתו ממש והבת הזאת התחתנה ונולד לה בן והתגרשה המשפחה עלתה לארץ ישראל
והבת הגרושה נשארה באירופה עם בנה בן שש שנים הבעל של האימא נצרך לנסוע לעסקיו לאירופא

שאלה :
האם מותר לאיש הזה,לו לישון בבית של בת אשתו (שהוא אימץ אותה גם בילדותה)?

-היות ויש לה ילד בן שש,היושן בחדר אימו,שיכול לכאורה לשמור עליהם.
-והיא גם תסגור דלת חדרה בלילה.
-ויש להוסיף שמדובר באדם כשר ולא פרוץ.

זה יאפשר חיסכון דמי המלון לכמה ימים.

מצפה לתשובתכם
אם אפשר במהרה
תודתי כפולה

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא שבלילה לא די בשומר אחד אלא צריך שנים. ולכן כיון שיש שם רק ילד אחד המהווה שומר, זה מספיק בשביל שמותר יהיה לו לבקר אותה ביום כשהילד שם, אבל לא בשביל לישון בביתה בלילה.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מקרה מיוחד נוסף של שומר יחידי המועיל אפילו בשעות הלילה הוא בנו של אשה, מפני שהוא שומר על אמו שלא תבוא לידי איסור (דבר הלכה ט, יז).

    זה מה שכתבתם במקום אחר
    זה סותר למה שכתבתם פה