התמודדות מול היצר

שאלה:

שלום אני רוצה ללכת לניתוח לסתימת צינור הזרע שלי אני נופל המון בטון הארור הוא לעשות או לא ומה התורה אומרת בדרך תודה

תשובה:

שלום רב,

ראשית עליך לדרת שזה איסור דאורייתא, אדם אסור לו בשום אופן לסרס את עצמו. אבל בכל מקרה אני חושב שעליך לחדד יותר את תפקידך בעולם. עיקר ייעודו של האדם בעולם הוא להיות עבד ה', כלומר, לעשות את רצון בוראו. כאשר אדם נכשל במשהו מסויים, וצפיה של בורא עולם, שיעבוד על מידותיו ויראה כיצד לכלכל את מעשיו כדי להתגבר על היצר ולא ליפול שוב ושוב. אם אדם שרואה שהוא חוטא בהרבה חטאים ולא מצליח להתגבר עליהם, הפתרון הוא לא חלילה התאבדות ובכך הוא עובר "רק על איסור אחד וזהו, אלא לנסות להתמודד עם היצר. התאבדות כמוה כהתחמקות מהמטרה העיקרית שהיא התמודדות מול היצר.

נכון, תמיד אנו מצווים שלא להתגרות ביצר כדי שלא ליפול מולו. אבל זה עצמו חלק מההתגברות על היצר, לכוף את עצמנו ללכת בדרכים עוקופות כדי שלא ליפול ברשתו. אבל כאמור, המטרה היא לנסות להתמודד מול היצר ולא לנסות להציע הצעות מסוג אלו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כשיש כבר נסיון זה אכן כך, אבל אין לרצות נסיונות, אנחנו מתפללים בבוקר אל תביאנו לא לידי נסיון ולא לידי בזיון.