קול זמר של אשה לאחר מותה

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב. האם מותר לשמוע קול אשה ששרה לאחר שמתה?

תשובה:

שלום רב

אם הוא מכיר אותה נראה שיש לאסור לכל הדעות, כיון שסוף סוף הוא יודע את צורת גופה ועלול לבוא לידי הרהור. ההרהור אינו נובע מכך שבאופן מעשי הוא יכול להתקשר איתה, שהרי בלאו הכי בדרך כלל אין כל קשר ביניהם, אלא מעצם היותו מכיר את תמונתה. וראה עוד כאן מדעת האוסרים גם כשאינו מכירה.