שכחה לבדוק בוסת קבוע וראתה למחרת

שאלה:

קבעה ווסת הפלגה ליום 27
ושכחה לבדוק ולמחרת הגיע המחזור

האם יש לספור מיום ההפלגה או רק מיום שיודעת שהגיע

תשובה:

שלום וברכה

ליום ההפלגה בכל מקרה יש לחשוש בחודש הבא, כיון שהוא ודאי לא נעקר [ראשית משום שזו פעם ראשונה, וגם אם לא, הרי לא נבדקה לדעת שאינה רואה ]. השאלה היא רק האם גם חוששת לראייה החדשה כדין וסת שאינו קבוע, ובזה נראה פשוט, שכיון שהיתה עדיין בחזקת שאינה רואה, ורק למחרת ראתה דם, אין לתלות שכבר התחיל אתמול, ועליה לחשוש לשני הימים. אמת שכל זמן שאינה בודקת היא אסורה לבעלה מצד חיוב הפרישה, אבל לתלות שבודאות היה הדם כבר קודם ולהמנע מחשש וסת ביום הבא, זה לא מצאנו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מה הדין במקרה שהיה וסת קבוע ג"פ ברציפות ל 27 ועונת יום
    ולא בדקה הפעם
    גם בזה לא תחשוש שאכן כבר הגיע ביום הוסת כשראתה שהגיע למחרת ?

  2. כתבתם שצריכה לחשוש לשני הימים. וזה ברור שלחשש 28, היא סופרת 28 ימים מיום שבא המחזור, אבל לחשש של 27 לא ברור, האם היא סופרת מיום שבא המחזור, או מיום הקודם, שהיתה צריכה לחוש לראות כפי הוסת הקבוע?

  3. יש כאן שאלה האם יש לחשוש שיום הוסת קבוע בפועל החל המחזור ואילו היתה בודקת היתה רואה .
    ואם כן יש לספור כך .
    1 יום 27 מהוסת קבוע 27 שהוא 26 למה שיודעת בפועל שהגיע

    2 יום 27 מה 28 שבפועל יודעת שהגיע

    3 ויום 28 מה28 שבפועל יודעת שהגיע

    דהיינו 3 ימים ברצף 26-27-28

    או שתיים 26 אינה צריכה לחשוש כי מה שלא ראתה בפועל אין לחשוש ממנו

  4. הבנתי מתחילה שזו השאלה, ועל זה כתבתי שלענין וסתות אין לתלות שהגיע בזמנו, אלא רק לספור משעה שראתה. אלא שכיון שאינו נעקר בפעם אחת, תספור את שתי הוסתות מהיום ה28.