מסייע לדבר עבירה בני זוג שהבעל דתי והאשה אינה דתית

שאלה:

שלום.
לצערי הרב אני עובר יסורים, התחלתי תהליך תשובה לפני כשש שנים, אשתי לא שומרת שבת.
מה הדין במקרה שהיא מבקשת ממני את הבאים:
1. להעביר לה מגבונים כדי שתוכל לנקות את התינוק? (אני מכין לעצמי מערב שבת מגבונים שאני סוחט אותם מראש, אבל היא רוצה דווקא את אלה שלא נסחטו)
2. להעביר לה צמר גפן כדי שתנקה לתינוק דלקת מהעיניים באמצעות תמצית תה, לצורך הניקוי היא סוחטת את הצמר גפן.
3. להביא מהסלסלה של עגלת התינוק שקית עם בקבוקי תינוק ומטרנה, אבל השקית צמודה לחפצים או שקיות נוספות, והשימוש בשקית הנבררת אינו מידי אלא לאחר שעתיים למשל.

כל הסירובים שלי רק הורסים לי את שלום הבית

תשובה:

שלום וברכה

אני מתפעל תמיד מכוחות הנפש שלך, אין לי ספק שמעשיך עושים הרבה מאוד רעש בשמים!

ראה לגבי מגבונים, בשעת הדחק כזו תוכל לסמוך לפחות לגבי הגשתם על דעת המקילים בשימוש בהם בשבת, ראה כאן.

את הצמר גפן אל תעביר, תסביר בעדינות, שאתה מבקש לעושת זאת בעצמך בדרך המותרת ללא צמר גפן.

לגבי השקיות כיון שמדובר בדברים גדולים מאוד, שקית מלאה כל טוב והיא ניכרת, לא נראה שזו תערובת, ואתה יכול להגיש לה.

בהצלחה רבה וכל הברכות!