מציאת טבעות בשירותי נשים

שאלה:

שלום לרב . שואל לגבי השבת אבידה מצאתי טבעות מונחות על השיש בשירותי נשים אני עובד נקיון הכרזתי במקום המציאה עברו 3 ימים יש מצב שהמאבדת התיאשה?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שיש בהם סימן של מיקום האבידה, והעובד נקיון מחזיר אבדות סביר להניח שהיא לא התייאשה ובכל מקרה אתה חייב להכריז ולשמור את האבדה לבעליה גם אם היא התייאשה לאחר שעת המציאה כפי שמבואר בתחילת פרק אלו מציאות.