חזן שספק אם הוא ירא שמים

שאלה:

שלום רב.
רציתי לשאול היכן עדיף להתפלל במניין שאינו מעדתי אבל של שומרי תורה ומצוות או במניין מעדתי שהשליח ציבור אינו חובש כיפה במחוץ לבית הכנסת ולא כל כך דתי (ובעל טלוויזיה) ?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

ודאי שהאפשרות הראשונה טובה יותר. לא ברור כלל כיצד החזן הנ"ל ראוי לכתחילה לעלות לחזן ראה בשו"ע סי' נג סע'י ד': "ש"ץ, צריך שיהיה הגון. ואיזהו הגון, שיהא ריקן מעבירות; ושלא יצא עליו שם רע אפילו בילדותו". תמיד טוב להיות בחברה של יראי ה', לא משנה מאיזו עדה הם.