חונכת/מטפלת ובעלה שהפרו את חובת הסודיות

שאלה:

שלום הרב,
יש לי שאלה בקשר לתביעה לדין תורה על לשון הרע.
יצאתי עם בחור תקופה ואדם סיפר לו שאשתו חונכת את אחותי. יש לי אחות תאומה עם בעיית תקשורת אמא שלי לקחה את אשתו של אותו אדם בשביל שתחנוך את אחותי כמובן שהיא הסבירה לפני שהעסיקה אותה את החשיבות של הסודיות בעניין. עוד אוסיף כי לאחר שאמא שלי אמרה לאשתו שנפגעתי מדבריו היא הביעה התנצלות קלה על כך בשמו, הוא לא טרח מצידו להתנצל.
אותו מעשה של אדם שהוא מעשה של כפיות טובה כי אנו מפרנסים את אשתו פגע בכבודי ובכבוד אחותי ואני מעוניינת לפעול כדי שאותו אדם יתן את הדין על כך. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

על עצם הסיפור לא ניתן לתבוע פיצוי. אבל, ניתן לתבוע להחזיר חלק מהשכר בטענה שעבודה מבלי לשמור על סודיות לא שווה את השכר ששולם בפועל ושמירת הסודיות היא חלק מהעבודה וכאשר חסר חלק זה השכר אמור להיות בהתאם.