נידה בבית קברות

שאלה:

שלום כבוד הרב
רציתי לשאול הבנתי שיש הלכה שאם אישה בנידה היא צריכה לעמוד 20 מטר מרחק מהקברים? תתקן אותי אם אני טועה ואם לא ידעתי ונכנסתי לבית קברות בנידה וישבתי בכניסה שמה איפה שיש נטילת ידיים וזה לא כל כך רחוק מהקברים? כי הלכנו טיול לקבר של עובדיה יוסף זצ"ל תודה

תשובה:

שלום רב

אין כזה דבר 20 מטר… נהגו שלא להכנס לבית העלמין, או לפחות להתרחק מהקברים ד' אמות, שזה כשני מטרים בלבד. גם זה אגב רק בזמן המחזור עצמו, בשבעה נקיים אין חשש.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

16 תגובות

  1. רציתי גם לשאול על תפילת שמונה עשרה לפני שמתפללים אותה יש צעדים שהולכים אחורה וקדימה וכורעים רציתי לשאול איך עושים אותם ומתי?

  2. כן אבל חוץ מהכריעות האלה הבנתי שלפני שאומרים ה שפתיי תפתח ופי יגיד תהילתך יש פסיעות שהולכים לאחור לקדימה איך עושים את הפסיעות?