השתכרות עקיפה מחילול שבת

שאלה:

התבקשתי על ידי יהודי לשאול:
הוא מפעיל שרות לבעלי רכב שנקלעו לתאונה ועוזר להם בכל הקשור לטיפול,הן בנוגע לתיקון הרכב ע"י מוסך והן על ידי שמאות הנזק ורכב חליפי . כאשר הוא אינו פנוי יש מוקד שעונה על ההודעות ומכוון את בעל הרכב הן לגבי המוסך והן לגבי גרירת הרכב. שאלתו היא, האם מותר לו לשלם למוקד ההודעות הפועל גם בשבת על מנת לכוון את בעל הרכב כיצד לנהוג בשבת גופא

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי בדיוק כיצד העסק הזה פועל, אבל אם על ידי שמתקשרים אליו מקבלים את המידע כיצד לחלל שבת ודאי אין לעשות זאת, ושי בכך משום מסייע לדבר עבירה. צריך לחשוב על פתרון שהודעה זו לא תהיה פעילה בשבת.

ערב טוב.