וסת הפלגה בדילוג

שאלה:

אשה שרואה פעם ביום ה26 ופעם ביום ה27 ופעם ביום ה28 זה נקרא וסת קבוע?
והאם בוסת קבוע צריך לחשוש לעונה בינונית?
אשמח למקורות.
תודה.

תשובה:

שלום רב

כאשר היה רק שלוש דילוגים זה וסת קבוע רק לחומרא ולא לקולא, ויש לחשוש לעונה בינונית וכו', אבל העקירה היא בשלוש פעמים. אם זה יקרה פעם רביעית, דינה כוסת קבוע לכל דבר וענין.

מקורות:

ש"ך סי' קפט ס"ק ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אין דילוג מסודר ועקבי כמו שתיארת בשאלה זה לא וסת קבוע, אלא שיש שהצריכו בימים אלו בדיקה קודם תשמיש – ימי המבוכה.