שאלה:
שלום וברכה,
נותר לנו עוף ממרק שבישלנו לשבת (לא כלל מרכיבי חמץ), ומתכננים לבשל אותו בחוה"מ פסח.
האם ומדוע תיתכן בעייתיות, וא"כ – מה הפתרון שלה?
תודה מראש!
תשובה:
שלום רב
מרק או עוף שבושל בסיר של חמץ אסור באכילה בפסח, כיון שהיה טעם חמץ בלוע בסיר והוא נכנס במאכל ואין שישים כנגד כל שטח הסיר בתוך המאכל. הפתרון הוא לאכול את העוף היום בארוחת הצהריים.
בתאבון..
לספרדים הגר"ע יוסף התיר מדין נ"ט בר נ"ט דהיתרא. כמו כן אולי יש לצרף במידה והסיר היה נטל"פ שגם לאשכנזים מותר
השאר תגובה