בדיקת וביעור חמץ למי שאינו בביתו

שאלה:

אדם שלא הכשיר את ביתו לפסח כלל, עשה מכירת חמץ על מוצרי חמץ ממש שיש בבית, ובימי החג הבית יהיה סגור, וישהה אצל קרובים. האם נכון לומר שהוא לא יכול לקיים את בדיקת החמץ בברכה, והאם יש עליו חובה לשרוף חמץ או שדי בביטול.

תשובה:

שלום רב

אם מכר את ביתו במכירת י"ג הוא פטור לגמרי מבדיקה. אם מכר במכירה הרגילה ביום י"ד נחלקו בכך הדעות ולכן לא יברך, אא"כ השאיר ד' אמות שלא מכר, ראה משנה ברורה סו"ס תלו. בבית הקרובים אין לו מה לבדוק כי החמץ לא שלו. לכן, יש לבדוק ובלא ברכה, ולבטל.

חג שמח.