בן שנולד מגבר נשוי תוך כדי "גניבת זרע"

שאלה:

מהו. בערך גובה מזונות שיפסקו לאשה רווקה שהביאה לעולם ילדה עם גבר נשוי תוך גנבת זרע(היתה בת 40 ) ?
לאחרונה נעשתה בדיקת אבהות וכרגע האם תבעה מזונות לילדה בת 12וחצי.
האב בכפייה כרגע פנסיונר בן 62ומקבל פנסיה 10,000והאם מרוויחה 4000 שח ובנוסף מקבלת זכויות מביטוח לאומי (השלמת הכנסה ,השתתפות בשכר דירה ועוד)
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אין בזה כללים ברורים כמה יפסקו את גובה המזונות. יכולים לפסוק מ1500 ש"ח ומעלה. לגבי הנקודה שהיתה כאן "גניבת זרע" אין לזה כל משמעות. משום שבכל מקרה החובה היא בין האב לילדה ללא קשר לאמא.  (ראה כאן בהרחבה בדין מזונות הבנים שם יוחד גם קטע לבנו מהפנויה שהוא חייב לשלם לו מזונות).

אמנם בדרך כלל אדם יכול להפטר ממזונות בן הפנויה בטענה שיתכן שהיא קיימה יחסי אישות גם עם אחרים ואין זה הילדה שלו. אולם לאחר שכבר נעשתה בדיקת אבהות, לא ניתן לטעון טענה זו, והאב חייב לשלם לה מזונות בגובה שייפסקו.