תשלום עבור יועץ משכנתאות

שלום וברכה אני פניתי למתווך להשיג לי הלוואה מהבנק המתווך אמר לי שיש לו אישור עקרוני מהבנק עבורי אך היות והשתנו הנהלים אין להם אפשרות להגיש את ההלוואה אלא רק אם הלקוח מגיש בעצמו ולא ע"י מתווך, אמרתי לו שאני מעוניין ללכת בעצמי ואני ישלם לו על האישור שהשיג עבורי, הלכתי לבנק שהוא אמר לי ואמרו לי שאין אישור בכלל ולא עובדים עם המתווך הנ"ל כבר הרבה זמן ולא היו דברים מעולם ולא היו מאשרים לי את ההלוואה בגלל המתווך רק בגלל הנתונים שלי לבד. עכשיו אחרי שאישרו לי את ההלוואה אני מעונין לדעת אם אני צריך לשלם לו על המידע שנתן לי שהבנק הנ"ל נותן הלוואות יותר בקלות
או כיון שהשכר שלו הוא על התוצאה ולא היתה שום תוצאה מעבודתו אני לא צריך לשלם לו כלום

אשמח לתגובה מהירה ואם אפשר לציין את שם הרב העונה תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם אתה פנית אל היועץ שייתן לך מידע תמורת תשלום או שהוא היה צריך לעבוד בשבילך להגיע אל המידע הזה אתה חייב לשלם לו. אבל קשה לשאר כמה שכר מגיע על זה, כי בדרך כלל היועץ משיג אישור  מהבנק ומטפל מול הבנק בכל הניירת ובכל אופן הבנתי מהשאלה שהיועץ קצץ את התשלום גם על זה שהוא משיג את האישור ומכיוון שהוא לא השיג את האישור הקציצה בטלה
לבירור נוסף תוכל להתקשר מחר לבית הוראה בין השעות 14.00-15.00 למספר 025023637 שלוחה 3