תפלות מה לקרוא

ערב טוב
כבוד הרב.
אני בחור שחוזר בתשובה
כאשר אני מתפלל אני לא יודע את מה לקרוא ומה לא לקרוא
ויש לי י שאלות

1. באזה ימים אומרים תיקון רחל .
2.ובהזה ימים לא אומים תירון רחל
3. בהזה ימים אומרים תיקון לאה
4. בהזה ימים לא אומרים תיקון לאה
5.בהזה ימים יש לאומר תחנון מזמור לדוד
6. בהזה ימים לא אומרים תחנון מזמור לדוד
7.תפלית 18 האם צריך לקרוא. בתפלית שחרית / מנחה / ערבית עד שלושה עשר עיקרים
או עד עושה שלום במרומיו. ואחר זה לקרוא שיר למעלות ועלינו לשבח.
תודה אם הקבל תשובות על השאלות אלו
ותדה רבה
כבוד הרב
וחג חנוכה שמח

תשובה:

שלום רב

קשה לתת סקירה מדוייקת על כל מועדי השנה, באופן כללי בימים שלא אומרים תחנון לא אומרים תיקון רחל. תחנון לא אומרים בכל החגים, ט"ו בשבט ול"ג בעומר, חודש ניסן, ובתשרי מערב סוכות עד סוף החודש. לגבי למנצח מזמור לדוד יש הבדל ביון אשכנזים לספרדים, אצל הספרדים זה צמוד לתחנון, ואצל בני אשכנז יש דינים חלוקים.

שמונה עשרה מסתיין בעושה שלום, אחר כך יש תחנון, ואחר כך יש ארבעה דברים, אשרי ובא לציון, עלינו שיר של יום ופיטום הקטורת. יש נוהגים לומר י"ג עיקרים זה לא חלק מהתפילה.