כתמים בבגד צבעוני

שלום הרב!
אני נוטלת גלולות במשך מספר חודשים ובימים האחרונים הופיעו כתמים על בגד צבועני ,הלכתי עם הבגד לרב והוא פסק שאם לא הייתה הרגשה אז זה מותר , היום בבוקר פתאום הרגשתי משהו יוצא (מהנרתיק)הסתכלתי בתחתון (הוא שחור) וראיתי כתם [לא גדול יחסית למה שהיה]האם אני מותרת?
אשמח לתשובה מהירה
תודה

תשובה:

שלום רב

זה עדיין נחשב כתם על בגד צבעוני שאינו אוסר, ההרגשה החיצונית שמשהו יוצא אינה נחשבת הרגשה. ההרגשה מהתורה היא יציאת דבר לח מהרחם לנרתיק, ולא מהנרתיק החוצה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גלולות למניעה הם מחזיקות את רירית הרחם שלא תתפרק, ובד"כ הרירית מחזיקה 6-10 שבועות מהטבילה, ואח"כ מתחילה להתפרק לאט לאט וזה הכתמים.

    ושאלה לרב: האם במקרה הנ"ל שכרואים כתם כזה כל יום יומיים האם מותר לשמש כרגיל, ולא חוששים שמא תראה בשעת תשמיש?

  2. כל עוד זה מוגדר ככתם זה בסדר, אבל חשוב לדעת, שבזמנינו מאוד קשה להגדיר את ההבדל בין וסת לכתמים, שכן נשים לא מרגישות בזמנינו את אותן ההרגשות הנחשבות כראייה מהתורה, לכן כאשר הכתמים באים לעיתים תכופות או שיש כתם שגודלו כשלוש אצבעות, יש להתייחס לכך כראייה גמורה ולא ככתם.