כתמי דם בנייר קינוח

שלום
אשתי טבלה במוצ"ש וביום שלישי כשהיא קינחה בפי הטבעת הבחינה בכתמי דם קטנים על הנייר בצורה מוארכת כמו כשמגנבים פצע קטן, וזרקה את הנייר והיא לא זוכרת את הגודל של הכתמים, היא קינחה את עצמה כמה פעמים ויצא דם עד שהפסיק לצאת דם.
היא לא הרגישה כל כאב בשעת הקינוח. היא אומרת שהרבה פעמים יוצא לה שם דם בשעת הקינוח מבלי שתרגיש כל כאב.
האם היא יכולה לתלות בפצע ולהישאר טהורה?
האם כדאי לה להשתמש בנייר טואלט צבעוני או שזה לא עושה הבדל?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם היא משוכנעת שקינחה בפי הטבעת הרי שכנראה היא סובלת מטחורים ומכאן הדם. הדם לא אמור לעלות מהנרתיק לפי הטבעת. אבל אם קינחה גם שם, זו כבר שאלה אחרת, ואם הכתמים גדולים כגריס יש לבדוק אם יש פצע ואין לתלות בלי בדיקת אחות טהרה מוסמכת. אין צורך בנייר טואלט צבעוני, פשוט כשהיא מקנחת סביב המקום, ולא רק בפי הטבעת עצמו, שלא תסתכל על הנייר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אישתי אומרת שבדרך כלל היא מקנחת את שתי המקומות (פי טבעת, אותו מקום) בו זמנית, וכך היא עשתה גם הפעם, אבל אחרי שהיא הבחינה בכתמים על הנייר היא העבירה שוב את הנייר על פי הטבעת בנפרד ויצאה טיפת דם מאד קטנה כגודל של חוד מחט, ושוב העבירה באותו מקום בנפרד ולא יצא יותר שום דם.
    ספק שני, היא זרקה מייד את הנייר ולכן היא לא זוכרת אם הכתמים היו בגודל גריס או פחות.
    האם אפשר לבקש מכבוד הרב לחשב את הספיקות ולהחליט אם היא נשארת טהורה.

    תודה רבה

  2. בקינוח שנעשה מיד אחרי הטלת מי רגלים יש מחמירים גם בפחות מגריס אבל לדעת המקילים או באופן שהיה חצי דקה לפחות מהטלת מי הרגלים, יש להקל כשהגריס אינו כולו במקום אחד.