האם מותר לקנות בחנות שאינה משלמת מיסים

שלום הרב
אני שואל בפן ההלכתי
האם מותר לי לקנות במכירות שהמחירים שם יותר זולים מכיוון שלא משלמים מיסים
וממילא כל עוד שאני קונה מהם אני מסייע לדבר עבירה כי אני מחזק להם את הרווחים.
ודבר שני זה שאני פוגע בעקיפין בחנויות שמשלמים מיסים
מכיוון שאם כולם לא היו קונים במכירות הללו
היו קונים בחנויות.
תודה

תשובה:

שלום רב,

הנושא הזה שיש חנויות המשלמים מיסים כדין ויש שאינם משלמים מיסים כדין, יכולה להיות טענה ביניהם. כלומר, מי שמשלם מיסים יתכן שיכול לבוא בטענה למי שמוריד מחירים בצורה דרסטית מפני שהוא לא משלם, כך לפחות כתוב בשואל ומשיב (מהד"ק ח"א סי' כ'). אולם עליך הקונה ודאי שאין טענה של מסיע לדבר עבירה. אין כאן מעשה עבירה מצד דיני התורה, למרות שהדבר בודאי אסור.