לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מסייע לידי עוברי עבירה בהעתקת מבחנים

שלום וברכה,

אני מתרגמת במקצועי וקיבלתי עבודה לתרגם מאמר כלשהוא, תוך כדי שיחה עם הלקוח, הוא אמר לי כמסיח לפי תומו שהמאמר הוא בעצם חלק ממבחן שהצליח להשיג לפני הזמן,
השאלה שלי היא האם מותר לי לתרגם את העבודה או לא משום מסייע לידי עוברי עבירה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי

תשובה:

שלום רב,

איסור מסייע לדבר עבירה, זה רק אם המעשה הוא אכן ברור שהוא עבירה. המעשה של העתקת מבחנים, הוא ודאי מעשה שלא ייעשה, ואולי גם בעייתי מצד התוצאה התלמיד שיקבל תעודה עם מבחנים לא לגמרי תקינים – גניבת דעת. (וגם זה לא לגמרי ברור אם שאר המבחנים שלו תקינים לחלוטין). אבל לא ברור כלל שכעת הוא עובר על איזה איסור ברור כדי שלך יכול להיות בעיה של מסייע לדבר עבירה. כלומר, אני לא אומר שמותר לעשות זאת. חלילה. זה מעשה פסול, אבל בגדרי האיסור, אני לא רואה רמה שתאסור עלייך לסייע לו מצד מסייע לדבר עבירה.