הפסק טהרה בנייר טישיו

שלום לרב
אשתי שחכה לקחת איתה לעבודה "עד בדיקה", ונאלצה לעשות עם ניר טואלט לבן, כשהשיגה כבר אחד, היה עשר דקות לאחר שקיעה, ובכל זאת עשתה מוך דחוק בזמן זה.

האם עלתה לה בדיקה?

תשובה:

שלום רב,

אם הטישיו היה לבן ורך, והיא הצליחה לבדוק כהוגן בלי שנקרע [נדיר מאוד], זה יכול להחשב הפסק טהרה, ראה שבט הלוי יו"ד סי' ק] ההפסק טהרה אחרי השקיעה אינו מועיל, ואף שיש שהקלו בזה כמה דק' אחרי השקיעה, אין כן הוראת רבותי, ובפרט שזו לא היתה בדיקה ממש אלא רק מוך דחוק.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. עי' שיעורי שבט הלוי (סי' קצ"ו ס"ו) שהוסיף על מש"כ בתש' הנזכר, וז"ל: והכל לפי הענין, דיש סוג נייר שהדם נופל ממנו ואינו ראוי לבדיקה כו', אך יש לבדוק כל מין לחוד אם ראוי לבדיקה ומקבל דם במציאות, ע"כ. ומבואר דלא די בזה שהנייר לא נקרע, אלא גם צריכים להבחין שהוא מקבל דם במציאות.