כתמים שונים בימי הנקה

שלום לרב
אשה שהיא על לבן מניקה דהיינו מסולקת דמים וראתה בתחתון צבעוני והיה יותר מגריס וגם על לבן פחות מגריס וגם בנייר טואלט יותר מכריס מה עליה לעשות? תודה

תשובה:

שלום רב

הנושא של מסולקת דמים הוא נפקא מינה לגבי וסתות, אבל הראיה עצמה ודאי אוסרת כמו אצל כל אשה אחרת. מה שראתה על בגד צבעוני אינו אוסר, גם על הלבן אינו אוסר כיון שהיה פחות מגריס [אני מבין שמדובר בראיות נפרדות, ולא ששפעה דם על כל סביבותיה], לגבי הראיה על נייר קינוח נחלקו הדעות [כאשר לא קינחה מיד אחרי המי רגלים אלא לאחר כחצי דקה] ויש מקילים, אולם מנהג רבותי להחמיר בזה בראיה של כגריס כאשר ברור שזה דם, ראה כאן.

אגב מצוי שיש כתמים בהנקה, ההורמונים אינם חזקים תמיד וזה גורם לכתמים. להבא יש להקפיד על בגד תחתון כהה ואין צורך להסתכל על נייר הקינוח.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מחילה,
    נראה שלדעת מרן השו"ע בסימן קצו אם לא שימשה קודם אפשר לעשות מיד הפסק טהרה ללא ארבעה ימי המתנה אפילו בראיה כל שכן בכתמים.

  2. כך אכן נקט הגר"ע יוסף בטהרת הבית ח"ב סי' יג סעי' נז בדעת השו"ע, אולם רבים נהגו משום לא פלוג להחמיר בזה גם כשלא שימשה.