ברכה על שתי טליתות

שלום. האים ליפני שאני הולך לישיבה אני צריך לומר להם שאני גר. כי ראיתי בהלכה שכותב שיש קהילות שרשאים אים הם לו רוצים לקבל גרים לקהילתם. ושאלה שתיים האים מותר להשים שתי ציציות כי אני יש לי ציצית גופיה מיבד שזה מדרבנן כי זה הכי נוח על הגוף. האים אפשאר להשים מעליה של צמר שאני יזכה לקיים גם מיצווה מדאורייתא ואים כן צריך לברך על שנהם?

תשובה:

שלום רב

אתה לא צריך לספר להם, אבל באופן כללי חשוב שידעו מי אתה ומה הרקע שלך, אין כל טעם לחיות בהסתרה, זה מעיק ומקשה על החיים, ומיותר לגמרי. אין לך מה להתבייש בכך שאתה גר, 48 פעמים בתורה נצטוינו על אהבת הגר!

מותר ללבוש שתי טליתות, כאשר אתה לובש אותן יחד מספיק ברכה אחת על שתיהן, אבל אם לבשת אחת בוקר ופתאום בצהריים אתה רוצה להוסיף עוד אחת, יש לברך עליה, ראה שו"ע סי' ח סעי' יב.