הטעם שלא אומרים ברוך הוא ברוך שמו בפסוקי דזמרא

שלום לרב רציתי להבין מה ההיגיון לא לענות ברוכו ברוך שמו בפסוקי דזמרה הרי זה גם שבח כמו בפסוקי דזמרה אז למה לא ואם לא שבח אז לאיזה קטגוריה אני משייך ברוכו ברוך שמו? תודה מראש וישר כוח עצום!!

תשובה:

שלום רב

הטעם הזה שהזכרת מועיל לגבי אמירה שיש בה חיוב, אבל אמירה שאין בה חיוב, כמו ברוך הוא וברוך שמו שזה מנהג בעלמא לצורך כבוד, ודאי שאין להפסיק על ידי כך בתפילה, וכפי שאדם שיחליט שהוא רוצה למסור דרשה בשבחו של הקדוש ברוך הוא על פי מדרשי חז"ל וכו' נאסור עליו לעשות זאת בפסוקי דזמרא…