התחיל ברכה אחרת באמצע הברכה הקודמת

התחלתי שמו"ע עם החזן במעריב ופתאום אני נזכר שאני עדיין אוחז ב "ואמונה כל זאת"
מה אני צריך לעשות לגבי הברכות ?

תשובה:

שלום רב

נראה שיש לחזור למקום בו אחזת בברכות קריאת שמע.

מקורות:

במשנה ברורה בסי' קיח סעי' לח כתב, שאמירת דבר באמצע הברכה נחשבת הפסק רק אם הוא דבר שמקלקל את הברכה, וכגון שאומר דבר שלא שייך לאותו יום [יעלה ויבוא ביום חול, שאומר חג המצות הזה באמצע חודש טבת…], אבל שבח שאינו מקלקל את הברכה הוא תמיד נכון, אינו הפסק, ונראה שכך הוא גם במקרה שלך. הצד היחדי שלי להסתפק בזה מעט, הוא משום שדבר כזה קורה רק כאשר מתפללים לגמרי מתוך חלום, ואולי זה בכלל מתעסק בעלמא שאין כוונה אפילו לתפילה וכלום, ואולי זו בכלל לא ברכה, וצ"ע. אבל באופן כללי הדין כנ"ל.