לאיזה כיוון מתפללים במטוס

שלום כבוד הרב,
1) כיצד אני צריכה להתפלל כשאני במטוס? הרי המטוס נוסע הפוך מכיוון ארץ ישראל..
2) האם מותר לשתות קפה רגיל (שחור, בלי חלב) שהוכן על ידי גוי?

תשובה:

שלום רב,

  1. בכל מקרה שאין יודעים את הכיוון של ירושלים כתוב במשנה שיכוון ליבו לבית קדשי הקדשים: "היה רוכב על החמור – ירד ויתפלל, ואם אינו יכול לירד – יחזיר את פניו, ואם אינו יכול להחזיר את פניו – יכוין את לבו כנגד בית קדשי הקדשים. היה מהלך בספינה או באסדא – יכוין את לבו כנגד בית קדשי הקדשים". (ברכות כח,ב). ראה עוד בשו"ת אור לציון ח"ב עמוד סז שכתב שאם הוא נוסע במטוס שינסה לכוון בערך לכיוון ירושלים לפי כיוון הנסיעה.
  2. מותר לשתות קפה שהוכן ע"י גוי. ראה כאן.