אכילת התרומה שהופרשה בהפרשת חלה

שלום לכבוד הרב .שאלתי היא ליפני שנים כשאמא הייתה עושה הפרשת חלה ושורפת אותה מידי פעם טעמתי מהתרומה השרופה שהופרשה בשוגג .מה עליי לעשות בלי נדר כדי לכפר על כך

תשובה:

שלום רב

החלה אסורה באכילה ויש בכך איסור כרת, יתכן שאם זה היה ממש שרוף לגמרי כמו אפר כבר בטל ממנה דין תרומה, אולם אני מאמין שלא זו הסיטואציה, שהרי זה לא טעים במיוחד… עשית עבירה בשוגג, יש לחזור בתשובה להתחרט על העבר ולקבל לעתיד לא לעשות זאת יותר, והקדוש ברוך הוא מכפר עוונותינו ושמח עם שאלות כאלו שלנו…

בהצלחה רבה בהמשך הדרך!