הפרשת חלה בעוגיות ועוגות

האם צריך להפריש חלה גם מעוגיות שוקולד או אגוזים שיש בהם קמח ללא שמרים??

תשובה:

שלום רב

השמרים אינן רלוונטים לענין. אם היה קמח כשיעור המחוייב הפרשת חלה [1.200 ק"ג ללא ברכה, 1.600 בברכה, ויש שמפרישים ללא ברכה עד שיהיה כשיעור חזון איש 2.250 ק"ג], יש להפריש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1. לא הבנתי למה אי אפשר להפריש מהבצק. 2. מה שאת עושה עם בצק של הפרשת חלה תעשי עם העוגיות… מי שנוהג לשרוף ישרוף, ומי שנוהג לעטוף בניילון ולזרוק לפח, יעשה כך, לא הבנתי את השאלה. הכמות של הקייטרינג אינה משנה, גם אם יש לך 100 ק"ג עוגיות יחד והם כולם חייבים בחלה, את יכולה לקחת כזית אחד ולהפריש על הכל – שלוש עוגיות.