כתם חום כהה בימי טהרה

שבוע טוב!
הראיתי לרב כתם חום בגוון גבולי, הרב לא רצה להתיר, אך יעץ לי לשאול רב אחר בשיטה אחרת שאולי כן יתיר.
בנוסף אמר לי שכל זה כיוון שעדיין לא החלטתי, אך צריכים להחליט כמו מי הולכים.
רציתי להתייעץ אם אפשר מה הם השיקולים שאמורים להנחות החלטה כזאת?

תשובה:

שלום רב

יש בענין זה שתי נקודות: יש לפעמים גוון גבולי שדורש מומחיות ולפעמים הרב לא מרגיש שנסיונו מאפשר לו להכריע בזה והוא שולח לרב אחר, וזה מצוי מאוד. במקרים אחרים, בעיקר בגווני החום הכהה מאוד, יש מסורות שונות, ולכן רב שלמד במסורת אחת עשוי לייעץ לאדם לפנות לרב שלמד על פי מסורת אחרת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקרה הזה זה היה רב שלמד במסורת אחת ושלח למסורת אחרת. אך הרב אמר לי שאני צריך להחליט בחיים כמו איזה מסורת אני נוהג, ובנקודה הזאת לא ברור לי לפי מה מחליטים? ממש תודה!

  2. אתה לא צריך להחליט, בלאו הכי כל הענין הזה נהיר רק לרבנים הלומדים, וכולו מבוסס על חומרות שונות, ויש בזה הרבה מאוד חילוקים, כך שזה לא בידך להחליט. מה שכן כדאי הוא להשתדל שיהיה לך רב קבוע לענינים אלו, שכאשר הוא זמין תשאל אותו, אבל אם אינו זמין אתה יכול לשאול רב אחר.