שבעה נקיים בזקנה שחזרה בתשובה ופסקה מלראות לפני שנים רבות

שלום רב!
שאלה: אשה מבוגרת חזרה בתשובה והיא צריכה לטבול במקוה. אין לה ווסת מחמת הגיל. האם היא צריכה להמתין חמישה ימים ולעשות הפסק טהרה ולספור שבעה נקיים כאשה רגילה? או שיש לה סדר טהרה שונה קצת?

תשובה:

שלום רב

גם זקנה שפסקה מלראות זה מכבר צריכה להמתין חמישה ושבעה כמו כל אשה, וכפי הכלל שבידינו שאין האשה עולה מטומאתה בלא הפסק טהרה ושבעה נקיים. ומכל מקום נראה שאפשר להקל לה שתבדוק רק ביום הראשון והשביעי [מלבד ההפסק טהרה].

מקורות:

ראה דברי בניהו ח"ה עמ' קעו שהאריך בענין מדברי הפוסקים בסי' קצב שהצריכו שבעה נקיים בזקנה מחמת חשש דם חימוד, וכל שכן כאן שההפסק טהרה הוא מדאורייתא.