תרם לתלמידי חכמים עניים ולא אמר בלי נדר

שלום וברכה כבוד הרב
אם כאשר התחלתי לתרום מעשרות תרמתי לתלמידי חכמים עניים, אסור לי לתרום עכשיו לגמ"ח? (בשביל שאוכל לתרום בעתיד לצורך הפרויקט בע"ה)
אני לא זוכר כבר לגבי מעשרות למי תרמתי בהתחלה ובחלק מהפעמים. אני חושב שיצא לי לתרום לתלמידי ישיבה
לאור הרשב"י תרמתי שזה אמין עד כמה שאני יודע כי הרי ראיתי אותם שהם קיימים כאשר הייתי ברשב"י בל"ג בעומר ב"ה, נראה לי שזה מיועד לישיבה.
דרך אגב, מהקצבת ביטוח לאומי עשר אחוז, לא חומש, אכן?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

אין כאן בעיה של נדר כיון שמעולם לא היתה לך החלטה לתרום דוקא לתלמידי חכמים אלא שכך נהגת בפועל. אינני מכיר את הישיבה שהזכרת, אם תרצה לתרום לתלמידי חכמים עניים שעמלים בתורה בשקידה נפלאה תוכל לעשות זאת כאן באתר לכולל נתיבות חיים שהאתר שלנו מסונף אליו. יושבים שם תלמידי חכמים מסלתה ושמנה של ירושלים. מספיק מעשר.