גרושה בהיריון מתי היא יכולה להתחתן

שלום
רציתי לשאול מתי מותר לאישה גרושה בהריון
(מהגרוש) בחודשים ראשוניים להתחתן שוב עם גבר אחר ?

תשובה:

שלום רב,

זה בעיה להתחתן עכשיו עם מישהו אחר. מעיקר הדין יש צורך להמתין ללידה ואח"כ עוד שנתיים עד שהתינוק יהיה בן שנתיים. לפעמים מקילים יותר לאחר שנה וחצי. אבל לפני כן בעודך בהיריון האיסור הוא משום "מעוברת חברו" ולאחר הנישואין משום "מינקת חברו". ראה שו"ע אבה"ע סי' יג.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. חז"ל קבעו תקנה שמינקת חברו לא תנשא עד שיעבור הזמן שאינה מניקה. שזה שנתיים (גם אם האישה מפסיקה להניק לפני כן). יש פעמים שהקילו בסיטואציות מסויימות. אבל ודאי שבאופן כללי זוהי התקנה

  2. חששו חז"ל שהבעל השני לא יתן לאשתו להניק את התינוק ויבא לידי סכנה.
    ואף שהאשה יכולה לתבוע אותו בבית דין אבל חכמים ראו ברוח קדשם שהאשה תתבייש מלעשות זאת.
    אף שכיום נשתנו הטבעים ויש תחליפי תזונה לתינוקות וגם יש נשים שלא תחששנה מללכת לבית דין, ההלכה במקומה עומדת.
    יש אריכות דברים בנושא זה.
    ולכן כדאי תמיד להיועץ עם רב מומחה כדי למצא פתרונות כשרים בלי פקפוק על פי הלכה.