כתם על הריצפה בימי טהרה

שלום וברכה,
אני מניקה + התקן מזה 4 חודשים.
היתה לי הרגשה של התכווצויות בבטן התחתונה במהלך היום. לאחר מכן בעת שהייתי במקלחת הבחנתי בכתם של דם קטן על רצפת האמבטיה.
השאלה היא האם המראה הזה מטמא?

תשובה:

הריצפה בבית נחשבת דבר שאינו מקבל טומאה ואין בה דיני כתמים, כמובן אם ראית את הדם יוצא או על הגוף עצמו, הוא אוסר על פי הכללים המקובלים [גודל כגריס וכו’], אבל זה לא המקרה המדובר.

את ההתכווצויות קשה לייחס לכתם באופן ודאי עד כדי לאסור, כיון שלא מדובר בכאב שבהכרח מאפיין אצלך יציאת דם באופן קבוע, וגם כאן הוא לא היה דוקא בשעת יציאת הדם אלא קודם לכן.

מקורות:

ראה פתחי תשובה בסי’ קצ סעי’ י.