בעילת מצוה – בתולים

שלום לרבנים רציתי לדעת ידוע שאחרי בעילה ראשונה אסור לגעת אחד בשני בגלל דם בתולים מתי מתחיל האיסור אחרי הגמירה בתוך אבר האשה מה הדין עם גמר בתוך אבר האשה אבל לא הוציא את האמה שלו האם מותר להמשיך לבעול בהסכמת אישתו כמובן או בגלל שגמר פעם אחת חיב לפרוש? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

אפשר לגמור את הבעילה. החידוש הוא הפוך, שאפשר גם לפרוש באבר חי ולא צריך להמתין שיתרפה. ראה שו"ע קצג א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי שכתוב במסכת נידה שארחי גיל שלושים אין כבר בתולים, משהו כה, האם זה נכון? והאם זה אומר שא"כ אחרי בעילה ראשונה לא צריך להמתין אח"כ?