איסור נגיעה באלמנה זקנה

שלום רב,
רציתי לשאול אם יש איסור נגיעה סתמית (לא של חיבה) באישה זקנה אלמנה (שמן הסתם היא טהורה כי היא בגיל הבלות)?

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני אין איסור נגיעה באישה פנויה שלא לשם חיבה. איסור נגיעה הוא תמיד רק באופן של חיבה. אולם מאחר שהנגיעה עשויה להיות של חיבה או להביא לידי חיבה, לכן לא נוגעים באישה כלל. אלא שאם מדובר באישה זקנה שרוצים לסייע לה במצב כזה או אחר, יתכן שנושא שעלול להביא לידי נגיעה של חיבה פוחת ואפשר שיהיה מותר.