לבחור נותן שירות קרוב יותר בשביל ללכת כמה שיותר פחות באזור חילוני?

שלום וברכה כבוד הרב

לגבי החיבור של האוזניות שנגע במחבת הבשרי עם השמן, חששתי מזה כי האוזניות מונחות לפעמים פה ולפעמים שם, יכול להיות שהנחתי אותם במקום עם אוכל מתישהו, אולי אפילו על משהו נוזלי חלבי ה' יודע.

לגבי רואה חשבון, מצאתי מישהו עם 5 ביקורות חיוביות בנתניה אך הוא באזור רחוק יותר בכ-10 דקות הליכה מאשר הרואה חשבון אחר שהוא בערך 5 דקות הליכה.

האם הלכתית זה מותר ללכת יותר רחוק בעיר שלא מוגדרת כדתית ברובה נראה לי..?

תודה רבה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב

לגבי האוזניות אם אכן יש חשש של כשרות לגביהן מומלץ שלא תאכל אותן…

אם אתה יודע על רואה חשבון שאנשים מרוצים ממנו ועל השני אתה לא יודע כלום, אתה רשאי ללכת לרחוק יותר, ותשמור על עצמך בדרך מראיות אסורות.

בהצלחה רבה!