חשש וסת לאחר תרופות למניעת וסת

בס"ד
שלום רב,
1. הייתי מבקש לדעת מה יחס ההלכה ללבישת בגדים עם כתובות בשפות זרות ו/או עם ציורים? אבקש לקבל גם המקורות לתשובה.

2. אישה ששמה מדבקה נגד היריון במשך תקופה ארוכה ויודעת כי כעבור 3 או 4 ימים לאחר הסרת המדבקה, היא מקבלת מחזור. מתי צריך הבעל לפרוש ממנה?!

תשובה:

שלום רב

  1. אין כל בעיה הלכתית ללבוש חולצות מקושקשות או עם כתובות וכו', ובלבד שלא יהיה בזה בעיות צניעות [לנשים] או עבודה זרה וכיוצא בזה [דמות כוכבים, ראה כמה תשובות באתר]. אינני יודע למה אתה רוצה מקורות, אני לא רואה סיבה לאיסור.
  2. בכל התרופות למיניהן של מניעת וסת, אם הוכח שהן מונעות וסת, יש לחוש רק בזמן שכבר אמורים לראות, כלומר אם היא יודעת שרק כעבור שלושה ימים היא עלולה לראות, ולא קודם באופן ברור כפי שהורגלה, אז עד אותו הזמן היא מותרת, ומהרגע שהיא עלולה לראות נחשב לה כיום הוסת שיש לפרוש. בכל מקרה של ספק יש להמנע, כלומר אם עלולה לראות בין 24 ל48 שעות, כדאי לחוש כבר לאחר 24 שעות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני בטוח, סוף סוף לא מדובר כאן בזמן מוגדר שבו היא רואה, אלא שמזמן מסויים לאחר סיום נטילת התרופה היא עלולה לראות. בחודש פלוני זה היה לאחר כך וכך ימים ובחודש אחר אחרת. כך שאין כאן דין עונת הוסת ממש, אלא שבטלה חזקתה שאינה רואה, וממילא להוסיף על זה אור זרוע אינני בטוח.