מקרה לילה

שלום רב,
רציתי לשאול לגבי מקרה לילה. קרה לי במספר לילות. רציתי לדעת מה עושים?
אם יש איזשהי סגולה נגד זה?

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר סגולה לענין זה. אבל השאלה היא האם זה נעשה בלי שימת לב, ובלי ידיעה, אז אין בכך איסור. אולם אם כוונתך לכך שזה נעשה בכוונה תחילה עליך לחשוב עם עצמך כיצד זה מופיע אצלך פעם אחר פעם, ולקבל על עצמך קבלות באופן שהתופעות הללו לא יישנו. אין לי סגולה לדבר הזה מלבד להיות שקוע יותר בלימוד התורה בכך אתה מגרש את עצות היצר.

בהצלחה