חולצה קצרה לגבר

שלום כבוד הרב,
רציתי לדעת אם יש אי אלו הלכות צניעות לגברים לגבי שרוולים. האם זה כמו אצל האישה שלא יראו את המרפק? יש איזה מקור?

תודה ושבת שלום!

תשובה:

שלום רב,

ראה במשנה ברורה (סי' ב' ס"ק א') שכתב שאדם רשאי לגלות את זרעו עד המרפק. ראה עוד בסי' נג סעי' יג בשו"ע ובמשנה ברורה שם. וכך גם הביאו בשם החזון איש שמעל המפרק זה נחשב למקומות המכוסים. אולם זאת יש לדעת, שדברים הללו אינם גזירת הכתוב, ואם כל הציבור יחליטו שניתן ללכת גם עם חולצה קצרה ודאי שיהיה מותר, משום שלאחר החלטה כזו אין זה נחשב למקומות המכוסים. (מקומות שנוהגים לכסות). לכן היום ניתן לראות יראים ושלמים שהולכים עם חולצה קצרה ללא כל חשש, וכך נהג גם עמוד ההוראה הגאון ר' משה פיינשטיין זצ"ל.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. רציתי לדעת עוד בעניין, אם יש מקום להחמיר בזה. דהיינו, אני בחור בישיבה שאין בזה קפידא, האם מכל מקום כיוון שהורגלתי בחולצה מכופתר שלרוב לא עולה מעל המרפק, כדאי לי להמשיך בכך או שאין בזה שום קפידא?\

  2. מבחינת הלכות צניעות אתה רשאי להקל, אבל שים לב שבחולצה קצרה עלולים להכשל בנגיעה במקומות המכוסים בזמן תלמוד תורה ותפילה.

  3. במקום שנהוג ללכת עם חולצה קצרה לכאורה אין בזה בעיה של נגיעה במקומות המכוסים (במרפק) כי אז במקומות אלו המרפק לא נחשב ל"מקומות המכוסים".

  4. הגר"מ פיינשטין הלך בחולצה קצה אבל היא היתה מאוד סמוכה למרפק, אני מניח שנזהר מלגעת אבל אינני יודע.