לשון הרע על תינוק שנשבה

שלום הרב
לגבי לא תלך רכיל בעמך שדורשים בעושה מעשה עמיך יצא מומר ונכרי
מובא חילוק במומר אם הוא עושה במזיד או שוגג ובמילים אחרות תינוק שנשבה
שאלתי למה יש חילוק הרי בפועל הוא לא עושה מעשה עמך
תודה מראש !!

תשובה:

לגבי לשון הרע התמעט מי שאינו "אחיך במצוות" שאין עליו איסור לשון הרע, כלומר, אין איסור לדבר לשון הרע עליו. ראה בתשובות והנהגות ח"ג סי' תעח שכתב שאין לזה כל קשר לדין תינוק שנשבה, ולכן כל עוד אינו אחיך במצוות אין איסור לדבר עליו לשון הרע.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בעזרת ה' יתברך
    שלום וברכה הרב.
    בתשובות והנהגות שם (עמ' תקנז) אסר למעשה לספר לשון הרע ללא סיבה על חילוני שאינו רפורמי, אלא "סתם" חילוני.