אכילת כזית לאחר ברכת המוציא

שלום,
האם יש חיוב לאכול שני כזיתים בלי תוספת של מאכל אחר לאחר ברכת המוציא לחם מן הארץ?

תשובה:

שלום רב

מספיק כזית אחד, שאף הוא מחייב ברכת המזון. את שאר אכילתו עד שיעור שביעה לחייב על ידי כך ברכת המזון מדאורייתא, אין צורך לאכול בכדי אכילת פרס, ולכן אין טעם להזדרז ולאכול זאת מיד לאחר ברכת המוציא.

מקורות:

ראה משנה ברורה בתחילת סי' רי בשם פרי מגדים [אף שבשער הציון שם ס"ק י מסתפק בזה מעט לדינא לכאורה].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעיקר הדין אין חובה לאכול כזית מיד אחרי המוציא, העיקר שבמהלך הסעודה יאכל פעם אחת כזית בכדי אכילת פרס, כדי שלא להגיע לתקלות נהגו רבים להקפיד לעשות זאת מיד אחרי המוציא. מה שכתבתי שלא צריך, הוא לאכול כביצה או שיעור שביעה בכדי אכילת פרס וציינתי מקורו.