קול באשה ערוה

שלום לרבניםסימן כא סעיף א באבן העזר מובא שאסר לישמוע קול אשה ערוה מה ניקרא לענין זה ערוה האם כל אשה או רק ה7 שמובא במשנה?2בענין סימו עה כתוב יזהר לא לקרוא ק"ש בערוה יזהר זה לא אסור האם דיוק נכון? 3 מה הדין עם אני הולך לארוסתי לביקור משפחה ואחותה הגדולה שרה האם אני צריך להפסיק אותה? תודה מראש

תשובה:

שלום רב

כל אשה בכלל, אבל כמובן הדין חמור יותר באשת איש או בנידה.

אל תפסיק את אחותה, זה לא יעשה טוב לביקור שלך… זה נחשב אונס ממש ואין לך ברירה אחרת. ראה במשנה ברורה בסי' עה הגדרה דומה לגבי זמנינו ששומעים דרך החלון גויה שרה מבחוץ, שמותר להמשיך ללמוד כיון שאנחנו אנוסים על כך. כמובן המציאות משתנה ממקום למקום, אבל במקרה שלך ודאי זה אונס של ממש.

מזל טוב והרבה שמחה.