איפה אפשר לטייל בחול המועד פסח

לכבוד הרב! האם ראוי לאדם שומר תורה ומצוות ללכת ללונה פארק- מצד הצניעות אך אין ברירה כמעט כל מקום כך וקשה למצוא מקום עם מתקנים בסגנון כזה למגזר דתי

תשובה:

שלום רב,

שאלות מסוג אלו אדם צריך להחליט עם עצמו. אין ספק שמצד אחד יש לשמור היטב על הילדים בחול המועד ובכל השנה כולה. ומאידך, יש לתת להם את כל הדברים שהם צריכים, לכלוא אותם בבית או בגינה הסמוכה לבית שאין שם כלום מלבד כמה מתקנים ושמש קופחת, גם זה אינו פתרון. בחול המועד קשה ביותר למצוא מקום שיש בו את כל גדרי הצניעות. אולם כמובן שיש מקומות טובים יותר וטובים פחות. אדם צריך להכיר את הצרכים שלו, את האפשרויות שלו, ולאחר שהוא יודע לשקול את השיקולים לכאן ולכאן, ה' יהיה בעזרו שכל החלטה שיחליט יהיה לטובת חינוך הילדים.

הרבה הצלחה ורוב נחת