סיר רותח שנגע בכיור חמץ

בשביל להכשיר את הכיור לפסח (שהיה בן יומו, אתמול בצהריים הניחו בתוכו סירים חמים עם אוכל חמץ) הרתחתי סיר מים חמים עם סבון בשביל לשפוך על הכיור שעשוי חרס, סיר זה היה כשר לפסח וכאשר הסיר רתח ושפכתי את המים על הכיור, חלק מהסיר נגע בכיור שכאמור היה בן יומו, מה דין הסיר?

תשובה:

שלום רב

אם הסירים רק היו מונחים בכיור הוא לא נחשב חמץ בן יומו, כיון שהאוכל מבפנים ומבחוץ מן הסתם היה נקי, וזה רק נ"ט בר נ"ט לפני הפסח, אני גם מסופק אם היו חמים בחום שהיד סולדת בו, ואם הסיר נגע במקום שהם נגעו. כיון שמדובר עדיין בערב פסח הסיר בחזקת כשר לפסח.

חג שמח.