ביעור חמץ בשריפה / סדר הפרשת תרומות ומעשרות

שלום וברכה כבוד הרב וחג פסח שמח ושבת שלום :)
האם חייב לבער חמץ או שמספיק לזרוקו למקום הפקר כגון פח זבל ציבורי עד לזמן שריפת חמץ?
2. אף פעם לא הבנתי איך מעשרים את הירקות והפירות כראוי, אז מספק לא עשיתי זאת. לא יודע אם יש לי את מה שצריך לעשות זאת.
האם אפשר להסתמך על התרומות ומעשרות של הרבנות?
והאם זה יותר חמור היום שלא לעשר מזמן אחר מכיוון שאם לא מעשרים צריכים לבער את כל האוכל?
ויש בדיעבד מה לעשות עם האוכל שכבר הוכן?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אם זרקת לפח האשפה לפני זמן הביעור הוא נעשה הפקר ולא עוברים עליו בפסח, אבל המנהג לשרוף ולקיים מצות ביעור חמץ כדין. שכן מחלוקת היא בין התנאים אם מצות ביעור חמץ מתקיימת בכל אופן בו הוא מושבת מהעולם או דוקא על ידי שריפה ונהגו להחמיר בזה כשיטת רבי יהודה. ראה סידור רש"י סי' שנו שהלכה כרבי יהודה, וכן דעת הסמ"ג סי' לט, ואף שדעת רוב הראשונים אינה כן נהגו להחמיר כדבריהם. מנהג זה מבוסס גם על שיטת רש"י בדף יב ב שגם לפני זמן הביעור השבתתו לרבי יהודה בשריפה, ושלא כהתוס' שם שקודם זמן החיוב השבתתו לכו"ע בכל דבר.

על סדר הפרשת תרומות ומעשרות ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    האם יש אפשרות להפריש תרומות ומעשרות לאחר הבישול של הבשר עם הרוטב עגבניות והתפוחי אדמה חתוכים, והדג עם הרוטב עגבניות ואולי גם גמבה.
    אם ניתן – איך?
    הבנתי שמיצי פירות צריכים הפרשה, אך נחלקו הדעות אם מועילה להם הפרשה, אז אולי אפשר גם מרוטב ומהתפוחי אדמה לאחר בישול.
    תודה רבה כבוד הרב