גר קטן

שלום וברכה
תינוקת בת שנה וחצי שטבלה עם אמה הנכרית וכעת היא בת עשרים וארבע והיא באה בברית האירוסין.
האם יש לה צורך לעבור בפני בית דין לגרות לצורך כל שהוא אם לא הביעה התנגדות לכשגדלה.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם עברה גיור כהלכה בינקותה ולא מחתה כשגדלה אף שידעה שהיא יכולה למחות, אין צורך בכל ענין נוסף והיא יהודיה לכל דבר וענין. אם לא נודע לה אף פעם שהיא יכולה למחות, ברגע שתדע היא יכולה לבטל את הגיור, כפי שכתב המהרש”ל (יש”ש כתובות פ”א סי’ לה): “ונראה, הא דהגדילו אין יכולים למחות, היינו שנודע להם שגיירו אותם הבית דין, או אביהם, אבל אם היה קטנים מאד, ולא זכרו דבר ממה שגיירו, ואחר כך כשהגדילו נודע להם הדבר, יכולים למחות, אף אחר שנהגו דת יהודית כמה שנים, כל זמן שלא ידעו מגירות”.

בהצלחה