עדיפות יין אדום

לכבוד בית ההוראה דין
שלום,

למה נקטו הפוסקים (יעו' משנ"ב סי' תעב ס"ק לח) שעדיף יין אדום משום "אל תרא יין כי יתאדם" (בראשית מט, יב) שזה פסוק מהכתובים ולא נקטו בפס' "חכלילי עיניים מיין", ופרש"י (וכן ראב"ע והרד"ק) שהוא מלשון אדמימות, וזהו פסוק מהתורה.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

שאלה נחמדה. כנראה משום שכאן זה מפורש בפסוק ולא צריך לדברי המפרשים.

חג שמח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אמת אבל גם שם הוסיף המשנה ברורה שכוונת השו"ע היא שיוצאים ידי חובה בדיעבד אבל לכתחילה ודאי יש לחזר אחר יין אדום.