זרוע ובשר צלוי בליל הסדר

בסד
שלום רב
האם אוכלים את "הזרוע" בליל הסדר או בבוקר למחרת ? או בכלל לא אוכלים ? שמעתי שיש דעות רבות ואני מבולבלת.
והאם אפשר לטגן אותו בשמן על מחבת עד שמתחיל להשחיר מעט ?
האם מותר לטגן עוד שוקיים מלבד השוק – זרוע ביחד באותה המחבת ואז לבחור בשוק הכי שחומה ויפה ולשים בצלחת ליל הסדר ?
האם מותר לאכול בשר צלוי/מטוגן אחר חוץ מהזרוע ? כלומר לאכול חזה עוף מטוגן ושוקיים צלויים אך לא לגעת בזרוע שבקערה ?
אני אשכנזיה.
תודה.

תשובה:

שלום רב

  1. לא אוכלים את הזרוע בליל הסדר, יש נוהגים לאכול למחרת בבוקר.
  2. אפשר, אף שנראה לי שהמנהג הוא פשוט לחרוך אותו באש.
  3. למה לא?
  4. לא אוכלים בשר צלי [בלי רוטב] בליל הסדר, שלא יהיה דומה לקרבן פסח. ראה שו"ע סי' תעו.